فريدون حسنپور كارگرداني است كه علاقه زيادي به خطه شمال كشور دارد، اين را در فيلمهايي كه روي پرده سينماهاي تهران و شهرستانها برده ميتوان متوجه شد. او هميشه كارهايش را در طبيعت شمال كشور گذرانده و داستان آدمهايي را روايت ميكند كه در اين منطقه از كشور زندگي ميكنند. حالا فريدون حسنپور بار ديگر به سراغ چنين سوژههايي رفته تا روايتگر داستان ديگري باشد، اما ماجراي اين دفعه كمي با دفعات پيش متفاوت است چرا كه حسنپور پشت صندلي كارگرداني نشسته كه سريال ميسازد.
از ياد رفته عنوان اين مجموعه تلويزيوني است. مجموعهاي كه علي لدني تهيهكنندگي آن را بر عهده دارد. لدني در مورد اينكه چطور بعد از چندين كار سينمايي مثل فيلم «پاي پياده» همكاري اين سريال هم اتفاق افتاد ميگويد: «من و آقاي حسنپور نزديك به سه،چهار سال است كه همديگر راميشناسيم و با هم كار كرده بوديم، به همين دليل هم با سبك و سياق كار ايشان آشنا بودم. حسنپور دوست دارد نوع كاري كه ارائه ميدهد متفاوت باشد و من هم اين را دوست داشتم.»
طرح قصه«از ياد رفته» زماني كه در دستان فريدون حسنپور بود به علي لدني پيشنهاد شد و او هم با ميل از اين طرح استقبال كرد. همين استقبال از طرف يك تهيهكننده باعث ميشود تا كارگردان با خيال راحت پيش توليد كارش را شروع كند. البته نبايد فراموش كرد كه براي ساخت يك سريال سازمان صدا و سيما هم بايد مجوزهاي لازمه را بدهد، اين طرح مورد استقبال قرار گرفت و مجوزهاي لازمه براي شروع سريال داده شد.
در اين كار محمدرضا فروتن، سپيده خداوردي،بهنوش طباطبایی, صادق صفايي، رضا ناجي، حوري ميرمحمدي و… بازي دارند و عوامل اصلي اين پروژه عبارتند از نويسنده و كارگردان: فريدون حسنپور، تهيهكننده: علي لدني، مدير توليد: شهريار شهباززاده، مدير تصويربرداري: نادر معصومي، صدابردار: حسين بشاش، طراح صحنه: حسن روحپروري، طراح گريم: محمدرضا قومي، مدير برنامهريزي و دستيار اول كارگردان: يوسف روحاني، عكاس:احسان بشارت.
«از ياد رفته» براي شبكه اول سيما توليد ميشود و قرار است تا اوايل پاييز سال جاري روي آنتن برود، اين درحالي است كه تدوين اين مجموعه همزمان توسط مهدي حسينيوند انجام ميشود.
نويسنده اين مجموعه تلويزيوني خود فريدون حسنپور است، درست مثل تمام كارهاي سينمايي كه كارگرداني كرده. او يك نويسنده رامسري است و به همين دليل هم هميشه كارهايش را به قول معروف شمالي ميكند. نزديك به دو سال پيش حسنپور بهعنوان نويسنده كار خود را شروع كرد و همين اتفاق باعث شد تا با فيلمنامه كامل بتواند اوايل سال ۸۸ كار را كليد بزند. از بهار سال پيش تا امسال حسنپور توانسته اين سريال را جمع كند، اين طور كه علي لدني ميگويد،ميتوان گفت صد در صد كار گرفته و تمام شده، چون در حقيقت اين روزها، روزهاي پاياني كار است و ديگر چيزي باقي نميماند.
شايد فيلمبرداري اين كار در تهران و در حقيقت ايران تمام شده باشد اما اين گروه براي ادامه داستان خود بايد به يكي از كشورهاي خارجي سفر كنند، كشوري مثل اتريش يا سوئيس كه لدني به عنوان تهيهكننده سوئيس را قريبتر ميداندو صحنههاي مربوط به خارج از كشور چندان زياد نيست و مربوط به تحصيل مرتضي (شخصيت اصلي داستان) در آنجا ميشود.
تهيه و توليد چنين مجموعهاي كه در شمال كشور ميگذرد آسان و ساده نيست به خصوص كه با شناختي كه از فريدون حسنپور داريم، ميدانيم كه او دوست دارد تا كارش را خيلي حرفهاي و با پروداكشنهاي عظيمي پيش ببرد. اين روند توليد ميتواند براي يك تهيهكننده سخت باشد، اما لدني در اين مورد ميگويد: «من سعي كردم هرچيزي كه حسنپور ميخواهد را براي او تهيه كنم. اين را ميتوان از نام بازيگراني كه در اين كار حضور دارند متوجه شد، مثلا محمدرضا فروتن بازيگر گراني است و كار كردن با او قوانين خاص خودش را دارد چون خيلي بايد با او راه آمد يا مثلا ما براي قسمت آخر سريالمان از حضور محمدرضا شريفينيا بهره گرفتيم. كلا به لحاظ توليد هم سعي كردم تا جوري باشم كه هيچ نقصاني در پروژه ايجاد نشود و كاري عقب نيفتد.» بازيگران سينمايي در يك پروژه تلويزيوني معمولا آسي است كه تهيهكننده و كارگردان دارند، حالابه غير از فروتن از شريفينيا هم استفاده كردهاند تا نقش نهايي را ايفا كند. البته بايد ديدكه اين نقش چقدر براي اين بازيگر متفاوت است، چون براي محمدرضا فروتن با اين مجموعه انگار تجربه يك كار متفاوتي تلويزيوني افتاده است.
براي ساخت چنين سريالي تصور ميشود تا سازمان صدا و سيما همكاريهاي لازم را انجام دهد اما لدني از اين موضوع ابراز نارضايتي ميكند و ميگويد: «صدا و سيما حمايت خاصي از سريال ما در مراحل توليد نكرد.»
اين كار كه در ۲۶ قسمت ساخته ميشود، لوكيشنهاي متعددي را داشته است كه قسمت اعظم آنها خارج از تهران بوده است. اين گروه فيلمبرداري كار خود را در شمال كشور، منطقه شهسوار آغاز كردند، به كوير رفتند، از كوير به تهران آمدند و دوباره از تهران به شمال كشور. انگار اين روند تغيير لوكيشنها دقيقا همانطوري است كه در فيلمنامه هم اتفاق افتاده است و پس و پيش نشده! چون معمولا به خاطر سخت نشدن كار، گروه فيلمبرداري حاضراست تمام صحنههاي مربوط به يك لوكيشن را بگيرد و بعد به لوكيشن بعدي برود.
«از ياد رفته» روايتگر يك داستان ملودرام عاشقانه است. در اخبار آمده، مجموعه «از ياد رفته» قصه دختر و پسر جوان ساده روستايي است كه با يكديگر ازدواج ميكنند. پسر پس از تلاشهاي بسيار و با حمايتهاي همسرش به پزشكي خبره تبديل ميشود و پس از اين موفقيتها ديگر همسرش را مانند قبل دوست ندارد… اما لدني از اين چند خط خيلي بيشتر قصه اين سريال را روايت ميكند: «مرتضي (مجمدرضا فروتن) يك پسر روستايي است كه ماهيگيري ميكند، در جواني پدر خود را از دست ميدهد و مردي (رضا ناجي) قيم او ميشود اما مرتضي براي گذران زندگي كارگر خانه يك خان ميشود، دختر خان (سپيده خداوردي) به مرتضي علاقه شديدي پيدا ميكند و مرتضي هم به دختر علاقهمند ميشود، پدر دختر بسيار زياد با اين عشق مخالف است اما در نهايت مجبور ميشود تا با ازدواج آنها موافقت كند، اين اتفاق در حالي ميافتد كه پدر دختر او را عاق ميكند و هيچگونه حمايتي از اين زوج نميكند. مرتض كارگري و كشاورزي ميكند كه تازه عروس مرتضي را تشويق ميكند تا ادامه تحصيل دهد، همين اتفاق باعث ميشود تا آنها از تهران سر درآورند، او درس ميخواند و پزشك ميشود اما جو مركز پايتخت او را ميگيرد و از خود بيخود ميشود به همين دليل هم دل به دختر ديگري (بهنوش طباطبايي) ميبندد و ادامه ماجرا…»